Shop Mobile More Submit  Join Login
ArtBox by dynamicmk ArtBox by dynamicmk
ARTBOX, the logo for our design studio
Add a Comment:
 
:icondsquaredgfx:
dsquaredgfx Featured By Owner Apr 22, 2011  Professional Interface Designer
like ^^
Reply
:iconpuler:
puler Featured By Owner Dec 16, 2009  Hobbyist Interface Designer
zs be nema 3D effect na b/w?
logoto e top
:+fav:
Reply
:icondynamicmk:
dynamicmk Featured By Owner Feb 7, 2010
сакав да биде 2д за полесно принтање...
фала ти
Reply
:icondelicon:
delicon Featured By Owner Jun 23, 2009
- боите се многу TemplateMonster,
- знакот треба да биде околу 5% поголем и ќошот на X да се скрати за логото да биде со златно сечење,
- векторската верзија се разликува од оригиналот и има тенки делови кои ќе се кршат доколку логото се намали,
- буквите t и b се многу збиени за разлика од другите
Reply
:icondynamicmk:
dynamicmk Featured By Owner Jun 27, 2009
- Што значи „боите се многу TemplateMonster“?
- 5% не менува ништо.
- Ај ноу.
- Процентуално се збиени, ќе пробам да ја исправам "t" пошто очигледно штрчи на повеќе начини.

Фала ти delicon...
Reply
:icondelicon:
delicon Featured By Owner Jun 29, 2009
- За TemplateMonster бои мислев дека ќе ме разбереш. Боите се како логото да е позајмено од [link]
- Не мислев баш на 5%, туку мааалце да се зголеми за да биде со златно сечење и да го има тој "едноставно добар" изглед. :)
Reply
:iconcomodore64:
comodore64 Featured By Owner Jun 16, 2009  Professional Interface Designer
Our logo, our pride :)
Reply
:iconfilipdinev1:
filipdinev1 Featured By Owner Jun 16, 2009
lgoto e super, ali tekstot ne mi se dopaga bas.
Reply
:icondynamicmk:
dynamicmk Featured By Owner Jun 16, 2009
што е проблем со текстот... кажи ми конкретни забелешки...
Reply
:iconfilipdinev1:
filipdinev1 Featured By Owner Jun 16, 2009
dolu megu bukvata t i b malku e ostro, kako da ne e pod linija, ali mozda i taka trebalo da bide :) Vo sekoj slucaj, mi se dopaga logoto. Istive boi i jas najcesto gi koristam. Izvini vaka, ali pazam detali :D Pozdrav!
Reply
:icondynamicmk:
dynamicmk Featured By Owner Jun 16, 2009
Yep, свесен сум за тоа, често го користам овој фонт и отсекогаш ме нервирало тоа што дел од буквите излегуваат од линијата... Не е намерно, но го занемарувам бидејќи многу малку од луѓето забележуваат :)...
Reply
:iconfilipdinev1:
filipdinev1 Featured By Owner Jun 16, 2009
тоа е, коа си имаме дизајнерско око :D Многу сакам кога нештата се чисти! Една точка да има ќе ми пречи, можеби на другите не, али на мене ако ми пречи обавезно превземам мерки :D Поздрав!
Reply
Add a Comment:
 
×

Featured in Collections

Graphic by MakePIXEL
Details

Submitted on
June 15, 2009
Image Size
48.2 KB
Resolution
1024×768
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
1,315
Favourites
8 (who?)
Comments
13
Downloads
54
×